Pozdravljeni,
sem precej nov na forumu, čeprav ga spremljam že nekaj časa. Pred kratkim sem postal lastnik naseljencev otoka Katan in dodatkov mornarji ter vitezi. Igra mi je zelo všeč in pohvalil bi Laser plus za dobre prevode in oskrbo slovenskega trga z namiznimi igrami. Imam pa par vprašanj za to podjetje:
1. Ker sem želel igro še popestriti, sem kupil še dodatek za 5 in 6 igralcev. Vse lepo in prav, dokler nisem ob natančnejšem pregledu opazil, da se hrbtna stran kartic s surovinami in napredki razlikuje od tistih iz originala. Kupil sem verzijo v ozki rdeči škatli, z enako sliko na pokrovu kot originalna igra. Zasledil sem, da obstaja tudi varjanta z večjo škatlo v sivi barvi in šestkotniki na pokrovu. Zanima me v čem je razlika, predvsem pa če se da (in kje) te kartice zamenjat? Pri surovinah ni tak problem (a je vseeno moteče). Problem je pri napredkih, saj če imaš pred sabo kartice z novejšim tiskom, vsak ve da nimaš nobene zmagovalne točke, kar na koncu ni pravično za vse ...
2. Kot mnogi drugi bi si želel razširitev za 5 oz. 6 igralcev igrati tudi z mornarji in vitezi. Nekoč mogoče tudi z barbari. Res ne vem v čem je problem to oskrbeti za naš sicer mali trg, saj le natisnite več že obstoječih kartic, naročite rjavo in zeleno pobarvane figurice in nove pakunge. Ker ni problem v tem, da bi bili za dodatke potrebni novi prevodi (razen mogoče pravil) in tiski povsem drugačnih kartic ... Bral sem, da je dodatek za mornarje slabo prodajan. Morda pa za primerno ceno združite mornarje in viteze? Četudi bo na koncu kak evro primankljaja v blagajni, se mi zdi, da glede na to, da ste na trgu edini, se splača kaj narediti za zadovoljstvo potrošnikov. Z nemškimi / angleškimi kartici je precej nerodno igrati, sploh če jih kombiniramo s sloveskimi ...
3. Občutek imam, da je tale forum malce mrtev. Od leta 2008 naprej so le še posti o raznih vprašanjih, menjavah in prodajah iger! Kje so novosti, kje so dogodki? So turnirji Katancev čisto izumrli?! Prav tako kaj je s festivalom iger?! Bil sem na zadnjem in bil zelo navdušen. Zdaj pa že 2 leti zapored zaman čakam naslednjega!
V naprej se zahvaljujem za odgovore in vas lepo pozdravljam!