Naseljenci otoka Catan - Igra s kockami

e vam je pri igri s kockami zmanjkalo priloenih igralnih listiev, si lahko nove, v obliki PDF datoteke (129 KB), naloite od tukajle in si jih natisnete kar sami.

Simpatina igra, ki v osnovi ohranja vse bistvene komponente svoje velike sestre svetovne uspenice Naseljenci otoka Catan. Je pa preprosta, hitra, majhna za noenje, a zato ni manj napeta. Primerna je za potovanja, da se zamotijo otroci v avtu ali kot zabava na plai. Da se boste ob njej zabavali, potrebujete le blokec, pisalo in est kock!

Na vsakem listiu z igralnim nartom je otok Catan, na katerem so upodobljeni simboli za ceste, naselja, mesta in viteze. Med igro se trudite zgraditi oziroma postaviti na otok na svojem listiu kar najve cest, naselij, mest in vitezov. To pomeni, da ustrezni simbol oznaite ali s krocem ali kricem ali pa tako, da zapolnite njegov obris.

Gradnjo plaate s surovinami, ki jih boste pridobili z metanjem estih kock. Na vsaki kocki je po ena sliica volne, ita, gline, rude, lesa in zlata. Na primer: za postavitev ene ceste boste plaali en les in eno glino. Samo takrat, kadar z metanjem kock dobite obe ti dve surovini, lahko postavite cesto.

Kadar nekaj zgradite oziroma oznaite ustrezni simbol, si smete v dobro napisati toliko tok, kot je navedeno v tistem simbolu. Tisti, ki si bo do konca igre sknjiil v dobro najve tok, bo zmagovalec.
1998 - 2011 Laser plus d.o.o., 2011 - 2013 Igroljubka, Katka Kranjc s.p. Vse pravice pridrane.
e-pota: info@laserplus.si
Kontakti O nas Avtorji